HTML

Nagyító:Knozah' B-Lejárt Kazetta LP

InterjúMajom 2012.04.12. 19:16

2011 utolsó hónapjaiban jelent meg a dunaújvárosi Álarc Krú egyik tagjának,Knozah' B-nek a második szólólemeze,a Lejárt kazetta LP.A lemez 13 számot (2 skit+2 remix+9 szám) tartalmaz.A lemezen közreműködik R.o.N.,Mes,Flemm és Barhx.A zenéket KillaBeatz,Diract Beatz,,A.D.B.,Ware,Winsz,Rnu ill. Buckbeatz pakolja Knozah alá.Knozah-ról tudjuk,hogy igazi tróger reppet nyom,néhol egy beteg állat,valamikor meg könnyezek a dalaim.Sokoldalú MC-ről van szó tehát és a lemezen is több arcát is megmutatja nekünk.Nézzük tehát a trekkkeket: 
Álarc (prod.by KillaBeatz):Ez a szám a régebbi Álarc c. szám újravéve,új alappal.Szerintem jól meg lett csinálva,igen erős kezdése a lemeznek.Knozah kimondja,hogy ő nem hord álarcot,csak az igazat mondja,ami nagyon fontos érték szerintem a mai világban.Mindent összevetve tehát nekem tetszik ez az újravett Álarc,habár eleinte nemigazán jött be.  


Intézetlen számla (prod. by Diract Beatz):Egy szerelmi kapcsolat vége a téma.Valaki ismerheti azt az érzést,mikor igazán szerelmes volt valakibe,de nem úgy mentek a dolgok végül,ahogy elképzelte.Knozah ebben a helyzetben azt csinálta gyakorlatilag,amihez a legjobban ért:leírta a fájdalmait.Ugyanakkor ez a dal nem éppen egy kedves szám.Knozah beadja a számlát az exének,méghozzá igen keményen.Az alap nagyon jó,a szöveg is jó hozzá.Tele van dühvel,és annak nemigazán lehet gátat szabni.  


Lejárt kazetta (prod. by A.D.B.):A mondvacsinált,a média által támogatott,felkapott "sztárokról" van szó.Knozah elmondja,hogy szerintük ezeknek nem lesz hosszú pályafutása."Ez sem közkedvelt,már most lejárt kazetta".Egyetértek Knozah véleményével.Az igazi tehetségesnek kellene itthon teret adni,nem a butáknak,akik lejáratják magukat és az országot is.Az alapzene nagyon brutál és ez a trekk véleményem szerint a lemez egyik legjobbja.A címadó dalban tehát nem csalódtam.  


Elvonási tünetek km. R.o.N. (prod. by Ware):A cím sok mindent elmond.Knozah a saját szemszögén keresztül mutataja be,miylen érzés,mikor elvonási tünetek jelentkeznek egy embernél,milyen őrültségeket tud csinálni.A refrént R.o.N. tolja.Véleményem szerint jobb lett volna ez a szám,ha R.o.N. nem csak a refrénben van jelen,hanem ő maga is vállal egy verzét.Nem mondom azt,hogy nagy csalódás ez a trekk,de nekem Knozah beteg flow-ján kívül nem nagyon jön be semmi,ami ezt a számot illeti. 


Üldözési mánia km. R.o.N. (prod.by Winsz):Na ez viszont el lett találva.Alapzeneileg,szövegile
g,mindenhogy.Míg az első R.o.N.-nal közös zenében az elvonási tünet volt a téma,addig itt azt fejtegeti a két előadó,milyen is üldözési mániában szenvedni."Hangok suttognak,ismeretlen ária".Nekem nagyon bejön R.o.N. része ebben a számban,Knozah pedig beteg,mint mindig...:D 


Nyílt lapok km. Mes & R.o.N. (prod. by Rnu):A lemez legjobb száma,véleményem szerint.Teljesen őszintén mondja el Knozah,mit élt meg eddig,miken ment keresztül.Szó van magáról az életről is,hogy bármi is történik,ne adjuk fel és próbáljunk meg mindig nyílt lapokkal játszani.Abszolút minden a helyén van a trekkben.Az alapzene,a mondanivaló,R.o.N. hatalmasat tol a refrénben. 


Végkifejlet km. Flemm & Barhx (prod. by Buck):Nagyon kellemes kis trekk.Külön érdekesség,hogy itt a srácok olyan zenékből idéznek,amelyek köthetők hozzájuk.Flemm hibátlan,Knozah hozza a flegma flow-t,Barhx része sem lett elrontva.Az alapzene meg nagyon kellemes.Nem a kedvencem a lemezről,de nem lett rossz. 


Keserű (prod. by Ware):Az élet keserűségéről van szó.Meg arról,hogy bármilyen nehéz is az élet,tűrjük el,próbáljuk meg a szépet meglátni benne.A lemez kiadása előtt is hallható volt a trekk,és már akkor nagyon a szívemhez nőtt,elsősorban az alapzene miatt.Tökéletes.Persze,nézni kell a rap részét is.Knozah a keserűséggel is teljesen jól tud azonosulni,ebben a trekkben én nem láttam hibát. 


Álomszép (prod. by Ware):Ismét a szerelemről van szó,csak most pozitív szemszögből nézve.A szerelem gyakorlatilag a boldogság felsőfoka.Nincs annál jobb érzés,mikor megtalálod a másik feled,a lelked másik részét.A szám mondanivalója is ez. 


2 Buckbeatz remix is helyet kapott a lemezen,az Intézetlen számla és a Lejárt kazetta lett újragondolva.Véleményem szerint az Intézetlen számla remixe,ha csak egy icipicivel is,de erősebb lett az eredetinél,míg a Lejárt kazetta remixe gyengébb.Adom az ötletet,hogy remix-el fejezzünk be egy lemezt,de véleményem szerint ennek nem kellett volna rákerülnie.Nem lett eltalálva véleményem szerint a Lejárt kazetta remixe és nem ezzel kellett volna lezárni a lemezt. 


Összegezve szerintem nagyon jó lemezt kaptunk Knozah' B-től,igazán ki tudta bontakoztatni magát a számokban.Vannak hibafoltjai ugyan,de nem sok.Knozah' B Lejárt kazetta című nagylemeze nálam a tízes skálán egy erős 8 pontot ért el. 
Csúcspont(ok):Üldözési mánia,Lejárt kazetta,Nyílt lapok,Keserű 
Mélypont(ok):Lejárt kazetta (Buckbeatz Remix).Szerintem az eredeti számtól nagyon le van maradva. 
Knozah' B azóta Fate-el közösen kijött egy újabb Álarc Krú lemezzel (Második menet),sok szólószám köthető a nevéhez,ill. úgy hírlik,közös kislemezmunkálatokba kezdett Krellával.Szerintem megéri várni újabb számokra,ami Knozah nevéhez köthető.Igazán hitelesen tudja adni a tróger-rapet.Ha ismered a munkásságát,bizonyára helyeselnél velem.Ha még nem,rakd be a playlist-be a Lejárt Kazetta LP-t tőle.Jó szórakozást hozzá! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamihazai.blog.hu/api/trackback/id/tr794393854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása