HTML

Nagyító:VörösSzalag Csoport-Hősök albumelemzés

InterjúMajom 2012.05.11. 15:09

2011 május 10.-én jelent meg a VörösSzalag Csoport (Pez & Ghoten) bemutatkozó nagylemeze,a Hősök.A lemez 16 trekket,köztük 4 skitet és egy Outrot tartalmaz.Az összes dal Pez saját stúdiójában,a P20 Records-ban lett felvéve.A lemezen közreműködik Horváth László,Mavis valamint Toncsy.Csak külföldi bítmékerek alapja hallható a lemezen.Ahogy megszokhattátok,trekkről trekkre fogom elemezni a lemezt.
Banger:Durva kezdés.Megtudhatjuk,mire számíthassunk a srácoktól.Az alapzene nagyon jó és alapvetően ez a fajta stílusú bít jellemzi az egész lemezt. 


Kamu:A cím elárul sok mindent.Ki a kamu,mi a kamu,mi jellemző a kamu emberekre,akik gengszternek akarnak látszani,de nem azok."Eladok egy grammot és már gengszternek neveznek...".Mély fílingű bítet hallhatunk a srácok alatt,de nekem ismét nagyon adja. 


Sztárparádé:Ismét a címet kéne figyelni.A téma ezek a hülye,ostoba TV-celebek.Tudjátok,a hírnévvel nem mindig dukál tehetség.A celebekre talán a következő mondat jellemző:Hírnév van,agy nincs.Pez és Ghoten pont erről beszélnek.Vicces kis trekk lett,a magam részéről adja. 


Kapcsolj ki:A néhány elmét szétzúzó szám után ideje lazítani.Minden bizonnyal a srácok is ezért tettek be egy lazítós trekket.A bít nagyon rendben van és a szöveg sem gyenge.Mondanivaló:"Szard le a világot, mindent adj most ki!" 


Nélküled:Kaptunk már durva trekket,lazítós trekket,most pedig egy szerelmeset.A dalban Horváth László énekli a refrént.A címet érdemes megint figyelni.Vannak benne szerelmes sorok,de ott van az elengedés és a továbblépés is.Szerintem néha ilyen számok is kellenek a lemezbe,mert ez is ugyanúgy hozzátartozik az élethez,és néha egyáltalán nem buzis.Mint pl. A VörösSzalag Csoport esetében. 


Honnan hová:Pez és Ghoten naplószerűen mondja el az önéletrajzát.Mit érdemes róluk tudni,honnan kezdték hova tartanak.A sorokból megtudhatjuk múltjukat illetve,hogy mit akarnak elérni ebben az életben. 


Riadó:Ismét csak durva trekket kaptunk.A cím szerintem azért lett "Riadó",mert a VSZCS album valósággal berobbant a hazai rap lemezek közé,és ezért ők senkitől sem csórtak flow-t,csak magukat adják minden egyes trekk minden egyes sorában.A bítre megint érdemes figyelni.Zseniális! 


Bajba kerültetek:Igazi kis oltós trekk lett ebből.A téma ismét csak a kamu gengszterek,akik menekülnének egy rosszul elsült balhé után.Illetve a téma még a kamu barátok,akik csak azt tudják csinálni,hogy ha bajba kerülnek azonnal hívnak valakit backup-nak.Pez és Ghoten minden bizonyára elutasítja ezt a magatartás formát,számomra legalábbis ez derül ki a szövegekből. 


Hősök:Elérkeztünk a lemez címadó dalához.A véleményem szerint hajaz a "Honnan hová" c. trekkhez,hiszen gyakorlatilag itt is arról beszél a 2 srác,hogyan lettek hétköznapi figurákból hősök,hogyan törtek a köztudatba.Akár hiszitek,akár nem,ehhez a dalhoz pont ilyen zenét képzeltem el.Ez a trekk igazán szétszedi a füleimet és biztos vagyok benne,hogy a srácok pont ezt akarták elérni. 


Pop Shit:Látom az igyekezetet a trekkben.De valahogy ez a dance stílusú alap és Toncsy refrénje nem adja.Pedig egész szép kis szám kerekedhetett volna ebből ha mondjuk nem éneklős refrént csináltak volna a dalnak.A témával nincs gondom,csak a megvalósítás nem lett egészen jó véleményem szerint. 


Party Track:Na ez már viszont sokkal jobb lett a Pop Shit-nél.Ismét csak a címre helyezzétek a szemeteket.Ez egy ízig-vérig Party Track lett.Disco fless.Ezt kéne egyszer lenyomni legalább minden egyes buliban ezentúl.Már most tudom,hogy hatalmas sláger lesz vagy már az is. 


Bakancslista:Nekem a film jutott eszembe először erről a számról,mikor olvasgattam anno a trekklistát.És mit ad a VörösSzalag Csoport,olyan fílingű is lett ez a zene.Pez és Ghoten elmondják,ők mit csinálnának,ha kiderülne,hogy már csak pár hónapjuk van az életükből.Nagy kalandok a VSZCS szemszögéből.Kellemes kis trekk lett és gyakorlatilag ezzel a fílinggel zárul a lemez is. 


Összességében nem nagyon csalódtam a lemezben.Közel 1 év munkája volt ez a lemez és igyekeztem úgy is hozzáállni.Persze,itt is akadnak hibafoltok,de nincs belőlük sok.
Csúcspont(ok):Kamu,Riadó,Hősök,Sztárparádé.Ezek a trekkek szerintem kiemelkednek a többi közül.
Mélypont(ok):Pop Shit.Valahogy nem adja sem a bít,sem Toncsy hangja.Ez persze csak egy egyéni meglátás,nem építő jellegű kritika.
Összeségében tehát a VörösSzalag Csoport Hősök című albuma nálam egy tízes skálán egy masszív 8 pontot ért el.Remélem még azért hallok a srácoktól ilyen színvonalas lemezt.Aki már meghallgatta,annak is ajánlom az albumelemzésemet,annak meg főleg,aki még nem tette be a lemezt,hátha kedvet kap hozzá a cikkem után!Jó szórakozást a lemezhez előre is! :D
 

VörösSzalag Csoport Facebook:www.facebook.com/vszcs

Pez Facebook:www.facebook.com/officialpez

Ghoten Facebook:www.facebook.com/pages/Ghoten/152840104763217

P20 Records Facebook:www.facebook.com/p20records

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamihazai.blog.hu/api/trackback/id/tr924502602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása