HTML

Nagyító:Rico-Dobókocka EP lemezkritika

InterjúMajom 2012.03.11. 16:07

  "Nagyító" c. rovatomban régi és új albumokat veszek nagyító alá,kritikát írok róla. Az első album,amit véleményezek a gyöngyösi MC,Rico legutóbbi kislemeze,a Dobókocka EP.A lemez 9 számból áll,csak egy fít van rajta,a "Nem elég" című számban Essemm reppel Rico mellett.A lemez producerei:MD,Déjá Vu,Essemm,Suhov,Illegalvoice és Day.A lemezt Essemm és Suhov keverte ki.  

Kezdjük a borítóval. Nagyon szépen ki van dolgozva véleményem szerint,tükrözi Rico szövegvilágát,mondanivalóját. A lemez címe Dobókocka,ami utalás is lehet Rico közvetlen környezetére (Dobó utca).Valamint a Dobókockáról a saját jövőnk is eszünkbe juthat. Nem tudhatjuk,nekünk milyen sors jut. 

 

A továbbiakban trekkről trekkre haladva próbálom értelmezni a lemezt: 
A kislemez a "Te csak hallgass" c. dallal kezdődik. A bít Essemmé. Rico elmondja,hogy megtalálta azt az irányt,amit vinnie kell,amiben ki tud bontakozni,az irigyek meg csak hallgassanak. 
A második trekk a "Mint,az ablakból" nevet viseli. A dal producere MD.A hangzásvilág nagyon megfogott,a bít is tökéletes. Rico talán a jövőre próbál asszociálni ezzel a trekkel. "Húsz esztendő valóság,koporsók meg keresztek,de rájöttem,hogy idővel nem lesz mit eleresszek."  
A harmadik dal címe Vakvilág. Rico Déjá Vu bítre reppel. Nagyon jól megfogalmazza,hova is tart ez a mai világ. Előbb-utóbb majd vakon nem fog mutatni semmi felé,hogy Ricot idézzem. Nekem az egyik személyes kedvencem a lemezről.  
A negyedik trekk címe:Minden más lesz. A bítet Suhov követte el. Szerintem a cím sok mindent elmond. Rico kifejti,hogy nem akar szerepet játszani,"nem lesz magyar Eminem". Bizakodik benne,hogy egyszer minden más lesz.  
Az ötödik trekk a lemezről a "Fakk" nevet viseli. Essemm a producere ennek a dalnak .A mondanivalóba nem mennék bele nagyon,azt hiszem,a cím elárul sok mindent. Rico fakkot dob valakinek,aki elárulta,de nevet nem mond,és azt hiszem ez így is van rendben.  
A hatodik szám a Day által producerált "Vigyél bele érzést".Nagyon kellemes bítre reppel Rico. Elmondja,hogy ebben a világban néha egyedül kell helytállnunk. Nagyon sok tanács elhangzik a dalban. Nekem személy szerint a másik személyes kedvencem a lemezről.  
A hetedik trekkben Essemm reppel Rico mellett egy nagyon jó MD bítre. A szám címe:Nem elég. Nagyon bomba reppeket hallhatunk ebben a trekkben. Mondanivaló:ne állj meg soha,küzdj mindig,mert valamikor az sem elég,amit fel tudsz mutatni.  
Az utolsó előtti dal címe:Deszar. Illegalvoice pakolt Rico alá egy nagyon rázós,ugyanakkor kellemes zenét. Rico itt a szar élethelyzetekről,a szar döntésekről,a kellemetlen dolgokról beszél. Véleményem szerint nagyon jó kis szám lett.  
 
Az utolsó trekk címe:Az ég legyen veled. Ismét csak Suhov alapot hallhatunk Rico reppje alatt. Abszolút outro fílingje van a számnak,ennél jobb kivezetőt keresve sem találhattunk volna. 
Összegezve tehát nagyon kellemes kislemezt kaptunk Rico-tól. Azóta persze jó pár száma kijött már és az évek alatt még jobban kibontakozott a flow-ja és még jobb MC lett. De véleményem szerint az a korszak a Dobókockával kezdődött el. Azt mondhatnám,hogy a Rico fanoknak kötelező darab. Én is csak jókat tudok mondani erről a lemezről. A lemez maga egy 10-es skálán nálam vitathatatlanul elérte a 10 pontot (talán a 11-et is). 
Csúcspont(ok):Mint,az ablakból-Vigyél bele érzést-Nem elég 
Mélypont(ok):Nincs ilyen,nagyon rendben van a lemez,olyan dalok vannak benne,amelyek más MC-k legnagyobb "slágerénél" is jobbak. 
Rico jelenleg ezerrel készül a "Minden dumám dráma" című nagylemezének megjelentetésén. Olyan MC-ket hallhatunk a lemezen,mint Essemm,a BeerSeeWalk csapata vagy BLR. Érdemes lesz arra is nagyon kattogni. Azt hiszem,mindenki nevében mondhatom,hogy nagyon várósban van a lemez mindenkinél (ugye? :D). 
Ennyit ért tehát ez a lemezkritika. Aki nem tette volna még meg,azonnal töltse le a Dobókockát a noisebox.hu/rico oldalról. Még mindig letölthető,hallgatható,melegen ajánlom mindenkinek,aki jó magyar hip-hop lemezt akar hallgatni. Jó szórakozást hozzá! ;)
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamihazai.blog.hu/api/trackback/id/tr364309778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása