HTML

Minden,ami hazai

Minden,ami hazai!!!

Friss topikok

Címkék

Nagyító:FairPlay-Hidegzuhany EP

InterjúMajom 2012.03.28. 15:55

Februárban jelent meg a szegedi FairPlay csapatának,azaz Betkó és Winsz formációjának bemutatkozó kislemeze,A Hidegzuhany.A kislemez 9 számot és egy Outrot tartalmaz.A lemezen közreműködik a KitchenGetTack (Duft & Gippo),KTS Neflim,Barhx,Flemm,Rovo.2 szólószám is helyet kapott a lemezen.A bíteket Winsz,Duft,Banger Tunes,Töky és Rovo követte el.
Kezdjük a borítóval.Nagyon igényes lett,olyan,mintha az ember a zuhany alatt állna és érezné a hideg cseppeket a bőrén.A Hidegzuhany ugyanakkor meglepetést is jelent.A srácok meglepetést is hoztak az anyaggal.A továbbiakban minden trekkről elmondom,hogy mi húzódik mögötte,és mi a véleményem az adott számról. 


A lemez első száma a "Csapatom!" nevet kapta.Az alapzenét Winsz követte el.Nagyon jó hangulatú trekk,a srácok a fociban használatos kifejezéseket tették bele a számba.Nem indul döcögősen a lemez,és ez nagyon jó.Felvettük tehaát a lemez ritmusát ezzel a trekkel. 


A második trekk címe.Régi-módi.Duft szúrt a srácok alá egy nagyon ütős kis zenét.A srácok gyakorlatilag a mai ribancokat oltják le és ez abszolút rendben is van.Szrintem hangulatos kis trekk lett. 


A harmadik szám címe:Aminek jönnie kell.Először szólal meg a lemezen a srácokon is kívűl valaki.A számban Winsz és Betkó mellett a KitcenGetTack formációja és KTS Neflim reppel.Az alapzene Winsz műve.Külön érdekesség,hogy ebben a számban 5 szegedi MC kapott helyet,ami nagyon is rendben van.A városon belüli MC-k tartsanak is össze.A szám is valahogy erről szól.Az összetartásról,a testvériségről.Ebben a számban sem csalódtam. 


A negyedik szám egyben a lemez címadó száma is.Közreműködik Flemm és Barhx,az alapzene ismét csak Winsz műve.A Hidegzuhany váratlan fordulatot is jelent.Erről szól a trekk is.A srácok meglepetést hoztak kis hazánkba.Szó van még az amatőr,semmire verő repperekről is.Betkó szavaival élve:"Tizenéves gengszterek,jézusom,monnd,mi van itt?"Külön kiemelném Betkót és Flemm-et ebben a számban.Az egyik személyes kedvencem a lemezről.


Az ötödik szám a Betkó szóló a lemezről.A címe:Tartom a hátam.Az alapzenét Tay szolgáltatta.Betkó az igazi barátség értékéről beszél.A barát veled van jóban és rosszban is.Igazából ezek a gondolatok mindent elmondanak:"Nem sok barátom van,na de az a néhány igazi,kik akkor is mellettem vannak,ha a világ kitaszít."Betkó stílusa nagyon közel áll hozzám,igazán tehetséges MC. 


A hatodik szám címe:Miért én?Az alapzenét Rovo szolgáltatta,illetve ő is közreműködik a számban.A cím szerintem sok mindent elmond.A peches élethelyzetekről van szó,amikor az ember elgondolkodik azon,miért rá jön a balszerencse.Szóval a mondanivaló tökéletes,az alapzene is jó...valamiért azonban ez a szám gyengébb,mint a többi.Nem tudom az okát,ez egy egyéni vélemény.Nekem ezen szám nélkül is tökéletes lett volna a lemez. 


A hetedik trekk az "Értéktelen" nevet viseli.Töky és Rovo alapzenéjét hallhatjuk a srácok alatt.A szar MC-kről van szó,akik forintot nem érnek,és jobb lenne,ha eltűnnének a rapszakmából.Igazából ennyi,ezt a témát órákig lehetne bontogatni. 


A nyolcadik trekk a "Mi a fontos" nevet viseli.Az alapot Banger Tunes szolgáltatta.Az élet értékeiről,az apró örömökről van szó.Meg kell becsülni minden percét,még azt is,ami méreg.Nagyon kellemes kis zenét hallhatunk,a mondanivaló is rendben van.A második személyes kedvencem a lemezről. 


Az utolsó előtti szám a Winsz szóló a lemezről.A címe:Vegyes érzelmek.Tay bítjét hallhatjuk Winsz alatt.Egy kis szakítós szerelmes számot kaptunk.Igazából én még nem tudom,milyen érzés elveszíteni egy szerelmet,de ha ilyen helyzetben lennék,tuti bőgnék a párnámba,miután ezt meghallgattam.Nagyon jó szám lett. 


Elérkeztünk az Outrohoz,aminek a címe:Találkozunk még.Ismét csak Banger Tunes tett egy kellemes bítet a srácok alá.Winsz és Betkó elmondja,hogy nem ez volt az utolsó alkalom,hogy hallhatjuk őket,még nincs vége a futamnak. 


Összegezve tehát,nagyon jó lemezt kaptunk.Minden számból csak őket hallhatjuk,nincs semmi másolás.Debütáló lemeznek igen erősnek sikeredett.Még lepörög párszor a lejátszómban.A lemez egy tízes skálán nálam egy erős 9 pontot kapott,a "Miért én?" c. számot nem érzem olyan erősnek a többihez képest,és talán az Outro is nyúlhatott volna hosszabra.
Csúcspont(ok):Hidegzuhany,Aminek jönnie kell,Tartom a hátam,Értéktelen.
Mélypont(ok):Miért én-de mégegyszer mondom,nem érzem rossznak,csak kilóg a többi számhoz képest.
Ajánlom a lemezt mindenkinek,aki nem sablonos hip-hop-ot akar hallgatni.Itt minden szó arany...ja,és a srácok megmutatták,hogy szitokszó nélkül is ki lehet dobni egy jó lemezt.Leteszteltem,tényleg nincs benne egyetlen bazmeg sem,és szerintem ez jót tesz a hiphop közegnek.Nem kell mindig csúnya szavakat használni ahhoz,hogy valakinek megtetsszen egy album.Nem hiszed?Akkor teszteld be a FairPlay-HIdegzuhany EP-t.Előre is jó szórakozást hozzá! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FairPlay Facebook:www.facebook.com/#!/FairPlayKru

Betkó Facebook:www.facebook.com/#!/betkoofficial

Winsz Facebook:www.facebook.com/#!/winsz88

Ill Company Facebook:www.facebook.com/#!/illcompany

Kötelék '67 Facebook:www.facebook.com/#!/Kotelek67

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamihazai.blog.hu/api/trackback/id/tr844346006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása